A borítóleleplezés folytatódik és most első könyves Lione Stainslav hamarosan megjelennő regényét fogom nektek bemutatni.

Mielőtt azonban lerántanám a leplet a fülszövegről és a borítóról a szerzőt is bemutatnám nektek:

Szakmáját tekintve web-programozó az írónő, de ksi kora óta hódol a művészeteknek. A színház, a zene és a rajz állandó kísérői az életének, ahogy a könyvek és az írás is. Jelenlegi blogját Megvalósítás alatt címmel 2013 óta vezeti, pár éve viszont összeszedte a bátorságát, hogy papírra vess az eddig csak elképzelt történeteit. Írásaiban rendszerint visszatérő elem valamiféle lélektani téma, trauma megélése, illetve a válaszok és a boldogság keresése. Megrögzött és szentimentalista eszképistaként talán nem csoda, hogy az első megjelenő regénye rögtön egy romantikus portal fantasy. 🙂

Érdekesség: A kiadót a barátnője művészeti alapítványán keresztül hozták létre, a kiadó fantázianeve Vision Spring, a logóját ő rajzolta, és a kiadó keresztanyja is ő. Illetve a borítót szintén ő rajzolta.

…és tádááá itt láthatjátok az egyszerű, de annál nagyszerűbb logóját.

“A csillagok képesek eszünkbe juttatni, mik vagyunk valójában, és hol a helyünk a világban. Hogy mi az, ami minket alkot és megsemmisít. Hogy az életünk mindössze csak egy apró pillanat az univerzum mérhetetlen korához képest.”

Fülszöveg:

Egy félig megírt könyv.
Egy titokzatos térkép.
És egy halaszthatatlan utazás.

A kiégett Anna leghőbb vágya egy nyugodt munkahely, amit látszólag meg is talál Salim Shadi, a fiatal és megnyerő történész-filozófus asszisztenseként. Mígnem az első közös utazásuk végén egy idegen világban tér magához. Kettejük küldetése, hogy bejárják Ismert Világunk lenyűgöző tájait, és közben a kontinens közelmúltjának mélyére ássanak. Annának kezdetben fogalma sincs, neki mi köze egy másik világ konfliktusaihoz, és kicsoda Salim valójában. Hogyan birkózik meg az igazsággal és a rá kiszabott súlyos teherrel? Mivel jár, ha az ember beleszeret a mesterébe? És milyen igazságot tanítanak a csillagok?

A Csillagom nem csak egy romantikus fantasy, de lélektani és spirituális utazás is egyben. Könnyed, olykor humoros, mégis megrázó mese szerelemről, összetartásról és felelősségvállalásról. Nyisd ki a könyvet, és lépj át a kapun, hiszen ahogy Anna is említi:

„A könyv maga a kapu a világok között.”

És végül egy kis kedvcsinálóval a készültünk nektek:

Behunytam a szemem, és megpróbáltam felidézni a történteket. Kifejezetten a jelenést kerestem az emlékeimben. Úgy éreztem, ezzel mindenképp kezdenem kell valamit. Igyekeztem kiüríteni az elmémből az érzelmeket, hogy elfogulatlanul összpontosíthassak a tényekre.

Léptem. Kapaszkodtam. Léptem. Megragadott. Megcsúsztam. Zuhanni kezdtem. És amikor bevertem a fejem, megjelent Salim.

– Gyakorolj! – szólt, és köddé vált.

Elmosolyodtam.

Igen, ez tényleg ő, még a halálba is úgy küld, hogy gyakoroljak!

– Félelmetes belegondolni is…

– Miért?

– Mert szembesít minket azzal, milyen aprók is vagyunk valójában, és a problémáink csak nevetséges bohóckodásnak tűnnek a világegyetem méretéhez képest!

– Így igaz – mondta Salim áhítattal. – A csillagok képesek eszünkbe juttatni, mik vagyunk valójában, és hol a helyünk a világban. Hogy mi az, ami minket alkot és megsemmisít. Hogy az életünk mindössze csak egy apró pillanat az univerzum mérhetetlen korához képest.

– Tudod mit, Salim? Ez valójában nem is félelmetes, hanem inkább felszabadító!

– Nos, az írtvarázs, amely a kaput működteti, eléggé hasonlít a számítógépes programozásra.

– Ne már! Komolyan? – nevettem fel elképedve. – Azt mondod, a programozás valójában varázslás?

– Végül is, a varázslat, mondhatni, a valóság programozása.

Szerzői weboldal: https://lionestanislav.hu/
Fb: https://www.facebook.com/LioneStanislav
Insta: https://www.instagram.com/visionspring.lione/

Remélem ti is olyan izgatottsággal várjátok majd a megjelenését, mint amilyen engem fogott hatalalmába, amikor elolvastam a fülszövegét és a sokat sejtető idézeteket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük