Robert B Bednar Magyarországon született, azonban mára már Ausztráliában él családjával. Nem csak az írásban, de a táncban is otthonra lel.

Olyan világot alkotott meg a szerző, amellyel nem találkoztam még, pedig mielőtt bloggerina lettem volna, szinte csak fantasy és scifi regényeket olvastam. Aki még nem olvasta volna az első részét, annak ajánlom Álmodj és én létezem-ről készült könyvajánlómat kedvcsinálónak. Senkit se tántorítson el, hogy bár az első eseményrésze a sorozatnak zavaros, információkkal teletűzdelt, hiszen a vele kapcsolatban felmerült kérdéseinkre Robert a második részben már válaszokat is ad.

Szintén a Mogul kiadó gondozásában került kiadásra 2022-ben, amit itt meg is tudtok vásárolni.

Az íróval folytatott beszélgetésemből megtudtam, hogy a saját életéből mert ihletet Tom karakterének megalkotásához. Számomra ő és Eviana karakterfejlődésen ment keresztül, ha az Álmodj és én létezem-mel együttesen vizsgálom. Thomas már csak a barátaival való találkozásaikkor használj a trágár beszédet, bár a fő mozgató rugója továbbra is a női lélek körüli legyeskedés. Miután egy újabb és eddig nem ismert információt kapunk vele kapcsolatban Duxorgtól újabb színbe emeli a férfi karaktert.

Eviana Gonzalas McKenzienek már nem csak a kemény oldalát láthatjuk, hanem az esendőbb énjével is megismerkedhetünk. A merészsége, a kitartása és az ereje mindenképpen becsülendő és példamutató.

Eseményekben gazdag, nem lenne olyan fejezet, ahol ne történt volna olyan alkalom, ami által „csak még egy fejezetet had olvassak még” mondatot ne mormoltam volna el magamnak.

És hogy miről is szól?

A Zóna napjai meg vannak számlálva, hacsak Michael és csapata meg nem oldja a rejtélyt. Azt a rejtélyt, ami által az Új Világot megteremthetik. Óvatosnak kell lenniük, hiszen az ellenség is egyre közelebb van. Hiszen nem csak teremteni, de pusztítani is lehet vele, ha nem a megfelelő kezekbe kerül. Az újabb és újabb feltöltések során megismerhetjük a táncos, szerelmes Thomast is. Azonban a Szállítók megérkeztek a mesterséges intelligencia lelkéért, hogy a szerződésnek megfelelően elvigyék. Ebből kifolyólag Eviana, Micheal és Duxorg mindent feltéve egy lapra megpróbálják a lehetetlent.

Bár az írói készségen még mindig van mit csiszolni, amelyeknek alkalomszerűen már zavaróan hatnak. A könyv külleme is hagy némi kivetni valót. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy ezek a problémák már a befejező résznél orvosolva lesznek, ezzel is növelve az olvasói értékét.

Ami a csillagozás illeti, csak azért adok négyet a három helyett, mert a zene erejét remekül fonta bele az író. Ezen kívül még a fordulatok miatt magába szippantott a történet, és a karakterek is kezdtek letisztulni, emiatt megtetszett, azonban nem annyira, hogy kedvenc sorozattá avanzsáljam. Természetesen ez a véleményem változhat, ha majd a harmadik részt is a kezembe foghatom. Kíváncsian várom, hogy milyen befejezést szán ennek a történetnek és milyen küzdelmekkel kell majd szembesülniük a szereplőknek.

A scifi szerelmeseinek mindenképpen ajánlom ezt a sorozatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük