A szegedi származású író, aki már megjárta Afganisztánt is nem mást, mint Fekete Gábor. Nem csak introertált típus, de imádja a kutyákat is. Oly annyira, hogy korábbi munkája során már többször foglalkozott velük. Már gyerekként is forgatta a tollat, hol képregényeket, hol novellákat alkotott. Első könyve 2021-ben került kiadásra a Mogul kiadó gondozásában. A szöveget szerkesztette és a borítót tervezte Takács László aki a belső tartalmat nagyszerűen sugalta vele. Itt tudjátok megvásárolni.

Oliver karaktere roppant viccesre sikeredett a groteszk poénjaival és soha be nem álló szájával.

Még soha sem olvastam katonai regényt, így bevezetésnek ebbe a világba kellemes meglepetés volt. Ráadásul a méret miatt tökéletes utitárs a dolgos hétköznapokon, vagy akár a reggeli kávénk mellé remek kikapcsolódást nyújt.

A Föld már nem lakható, ezért az emberiség megmaradt tagjai a Holdra menekülnek. A Marsot szeretnék kolónizálni, de a felsőbb rendek titkolják a kolóniák előtt, hogy ez még hosszú évek kérdése és akkor is szörnyű, kellemetlenségek kell szembe néznie a telepeseknek.

Egy katona szemszögéből ismerkedhetünk meg ezzel a világgal, aki bárkivel áll szemben csak úgy dől belőle a szó. Nem törődik a holnappal, sem a rangokkal. A dühét nem nagyon tudja visszafogni, voltaképpen ha ittas állapotban van. Így indulnak be az események a világ ismertetése után. Különleges személye különleges expedíciót érdemel, amelynek keretében a Földre száműzik. Arra a bolygóra, amelyet az ember tönkretett és most próbálja azt újra benépesíteni növényekkel és állatokkal. Jeladók segítségével a populációk fejlődését a tudósok nyomon tudják követni. Azonban ahogyan az lenni szokott, porszem kerül a rendszerbe és bár ember számára már lakatlan bolygón valami vagy valaki elkezdi tizedelni az állattartományokat. Oliver, a katona, feladata utána járni, hogy miért halálozik el ennyi jószág. Esetlegesen kiiktatni a baj forrását. A Terrára érkezése után hamar szembekerül a bajuk forrásával KI-vel, aki/ami egy mutáció a tudósok alkotta Pajzs vírusból. Amelynek célja, hogy ne engedjen több embert a földre, hiszen egykori bolygónk köszöni szépen többet nem kér az emberekből. Ezután az események magukkal sodorják az olvasót. A vezetőkről és annak céljairól érdekesebbnél, érdekesebb információkkal találja szemben magát a főszereplőnk.

A szerző egyszerűen találja a legbonyolultabb ok és okozati összefüggéseket az olvasó felé. Görbetükröt mutva a romboló fajunk elé.

Első könyves íróként a sci-fi világában teljesen megállta a helyét, hiszen a humorral fűszerezett, olvasmányos történetével az effajta zsanér rajongóit lenyűgözheti.

Nagy örömömre hamarosan megjelenik a Fekete Ököl c. regénye, amelyet előolvasóként volt szerencsém olvasni és bizton állíthatom, hogy hatalmas fejlődésen ment keresztül. Így, akinek tetszet G.F. Lancer írói munkássága az ne habozzon előrendelni azt. Már nagyon várom, hogy a nyomtatott verzióját a kezembe foghassam és olvashassam.

Az írót itt tudjátok elérni és bombázni, hogy írjon még rengeteg könyvet:

Instagram

Facebook

Moly

*Expulzió jelentése: kiűzés.

One thought on “G. F. Lancer – Expulzió *”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük