Most egy bookstagramtouros regényt hoztam el, amely magánkiadásban jelent meg idén.

Biztosan ti is voltatok már úgy egy könyv elolvasása után, hogy képtelenek vagytok újabba kezdeni, mert még annak hatása alatt vagytok. Nos, pontosan így voltam ezzel a regénnyel én is. Ezt az érzést nevezzük könyvmásnaposságnak.

Mielőtt elmesélném a történetét bemutatnám a szerzőt, hogy pontosan ki is az a Julie V. Scott.

Biztosan láttad már a kézműves termékeit instagramon a bookstagrammerek képei között, azokat a szebbnél szebb gyertyákat és illatviaszokat, amelyek szójaviaszból készültek. Az én kis boszorkányüstömet is, amelyben sokszor párologtatom az illatviaszaimat, az ő webshopjából vásároltam.

Balaton déli partján fekvő kisvárosban él és tevékenykedik. Bár egy időre félretette tollát, hogy amásik szenvedélyének élhessen, azonban ezen könyv megjelenésével megváltozott. Egy kisregénnyel lepte meg a követőit és a leendő olvasóit, amely egy sorozat előzménytörténete. Elöljáróban csak annyit szeretnék hozzáfűzni: ha ez a nulladik rész, milyen lesz a többi?! Alig győzöm kivárni, hogy a sorozat többi részét is elolvashassam.

Fülszövege:

Vajon lehet olyan erős szeretetet érezni a zene iránt, hogy az megmentse a lelkedet?

Remington Blake erre keresi a választ, miközben próbál túlélni alkoholista apja ámokfutása mellett. Maga sem tudja, hogyan kellene viszonyulnia az élethez, ám egy nap Natalie Keller besétál a Hartford Gimnázium ajtaján és fenekestől felforgatja az addig ismert életét.

A lány reményt ébreszt benne, már nem csak létezni próbál, hanem szeretetre és sikerre vágyik. De vajon az iránta táplált érzései elegendőek ahhoz, hogy a legnehezebb időszakokon átsegítsék?

Julie V. Scott kisregénye, a Before Heaven betekintést enged egy nem mindennapi fiatal életébe, aki pontosan tudja, milyen érzés a lejtő alján lenni, ahonnan már csak úgy tudsz kijutni, ha valaki kinyújtja feléd a kezét.

A történet a Sky of Heaven sorozat nulladik, egyben bevezető kötete.

„[…] nem mindenki fog életed során hátat fordítani neked, de nem is feltétlenül a vér fogja hozzád kötni az igazi családodat.”

A regény címe, Before Heaven – A mennyország várhat, és borítója igazán sokat sejtett belső tartalmáról. Sőt, belső borítóval is rendelkezik eme regény, ami még csodálatosabb hatást kölcsönöz neki.

Teljesen felülmúlta az elképzeléseimet, hiszen olyan történetre számítottam a fülszövege alapján, amelyben a tini szerelem kap főszerepet. Ehelyett olyat kaptam, ami erősen feszengetti az olyan problémákat, mint az alkoholizmus, depresszió, családon belüli erőszak, iskolai zaklatások és a gyász. Ezeket állítja szembe az első szerelemmel, az igaz barátsággal, azzal, hogy a család nem feltétlenül vér alapján van és a zene mindent elsöprő erejével.

„Ahhoz, hogy beleszeress valakibe, néhány másodperc elegendő, de ahhoz, hogy bizalmat építs, talán egy élet is kevés.”

Remington Blake édesanyja halálát a mai napig nem tudta feldolgozni és minden napjait az sem könnyíti meg, hogy apja alkoholista és bántalmazza őt, hol lelkileg, hol testileg. Ilyen hátszéllel próbálja túlélni a gimnazista megpróbáltató éveit. Mindösszesen pár személyre támaszkodhat életében: Will Frostra, aki az egyetlen barátja, és annak édesanyjára, aki mondhatni már sajátjaként szereti őt. A traumáit ők segítik feldolgozni. A két jó barátot a zene még jobban összekapcsolja, ami által mindig el tudnak menekülni a saját démonjaik elől.

Azonban egy nap Remington beleütközik az új iskolatársába, Nataliebe, aki örökre megváltoztatja a fiú életét. A lány olyan, mint egy tornádó, mindent elsöpör maga körül őszinteségével, bátorságával.

„Néha muszáj őrültnek lennünk, nem igaz?”

Azonban ez nem az a tipikus happy end story, amiben minden probléma megoldódik és boldogan élnek a szerelmesek míg világ a világ.

Rengeteg információt kapunk, amely talán szerintem egy hosszabb terjedelmű könyvben jobban kibonthatóbb, befogathatóbb lett volna. Emiatt kíváncsian várom, hogy a sorozat többi részében mit fog felmutatni az író. Vajon Remington és Will képesek lesznek végül legyőzni a démonjaikat vagy azok fognak felül kerekedni rajtuk?

Julie szépen fogalmaz és nagyszerűen mutatja be egy tinédzser lelkivilágát a gyász és a bántalmazások közepette. Utat mutatva ezáltal azoknak, akik épp hasonló cipőben járhatnak, hogy van remény. Mindig van és lesz is kiút, így nem érdemes feladni, hanem küzdeni kell érte bármi áron. Remingtonnak és kis barátjának Willnek éveken át zene volt a gyógyír, amely megoldássá nőtte ki magát. Egy olyan dologba kapaszkodhattak az együttes megalapításával ami eddigi képzeletüket felül múlta. 

Azt azonban érdekesnek tartom, hogy hamarabb lett előzménysztori kiadatva, mintsem legalább az első része a sorozatnak. Általában ez fordítva szokott lenni, emiatt remélem nem olyan lesz, mintha csak egy filmek az előzetesét látnánk, ahol az összes jó kártyát bedobták, majd a film többi részében már nem marad semmi bevethető.

Mivel érzékeny témákat érintett az író, ezért ez egy újabb történet, amellyel a szívemet egyszerre töltötték meg és facsarták ki. Sokszor éreztem azt olvasás közben, hogy legszívesebben Remington magamhoz öleltem volna és elmondom neki minden rendben lesz.Bármelyikünk lehetne ő, hiszen mindannyian cipelünk valami olyan tehert, ami a fentebb említett problémák legalább egyikét érinti.

A könyvet és a hozzákapcsolódó termékeket itt tudjátok megvásárolni, sőt még beleolvasót is biztosít a szerző, ha az ajánlóm nem győzött volna meg a megvételéről.

A szerzőt itt tudjátok elérni:

Facebook

Instagram

Moly

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük