Az első nyomtatása 2021-ben a Smaragd kiadó gondozásában jelent meg, majd 2022-ben újra nyomásra került kiegészítve néhány oldallal. E.K. Mindaleth bloggerina ajánlása által figyeltem fel rá, majd a későbbiekben a kiadótól kaptam meg, mint recenziós példány.

Mivel történelem rajongó vagyok, így mérhetetlen kíváncsisággal csaptam fel a könyvet. A szerző könnyed fogalmazása miatt, egyszerűen bevehető ez a tetemes információ mennyiség. Az iskolás években nem vagy igencsak kevésbé érintett részeket szerette volna bemutatni ezzel a művével.

Roppantul sajnálom, hogy a szöveggondozás és tördelés a Stílus és Technikához került. Ugyanis mind a kettőt kevésbé sikerült nekik szakmailag megfelelően teljesíteniük. Gondolok én ilyenekre, mint például:

– a forrásmegjelölések az oldalak alján számomra roppant zavaróan hatottak, főleg azok, amelyek weboldalakra mutatni próbáltak, sokkal több olvasási élményt adott volna, ha ez a végén található meg, még a tartalomjegyzék előtt,

– a fejezetek elválasztása és azokban a két bekezdés között nagyobb térköz használat sem kölcsönzött neki professzionális hatást,

– egy kisebb utószerkesztés sem ártott volna a regénynek.

A fentebb felsorolt szempontok számomra sokat rontottak az olvasási élményemen, azonban ez nem jelenti azt, hogy másokat ilyen mértékben zavarna.

A borítót Zsiros-Petróczki Kitti készítette, amelyre igaz ez a szólás, hogy egyszerű, de nagyszerű. Remekül eltalálta a könyv hangulatát, miközben figyelemfelkeltő is lehet a könyvesboltok polcain.

A hatalmas kutatómunkáért, ami a megírása mögött rejlik elismerésem az író felé. Most már térjünk is a lényegre, magára a tartalomra. Számos új információt tárt elém, hiszen a gimnáziumban már a második világháború utáni eseményekre nem nagyon jutott időnk, így az feledésbe is merült. Néhol azt az érzetet keltette, mintha csak a Wikipédiát olvastam volna, néhol pedig pont eltalálta azt a hangnemet, amivel magát a száraz anyagot olvasmányossá formálta. 1945-től zajló eseményeket mutatja be, hol a Szovjetúnió, hol az USA szemszögéből. A két nagy hatalom ezen időszakot körülölelő lépéseit, elnökeit, sírig kitartó diktátorait ismerteti meg velünk részletekig menően.

Egy biztos, már a család és baráti körben páran bejelentkeztek, hogy kölcsönkapják a példányomat.

Mindenkinek ajánlom, akik érdeklődnek ez a korszak iránt és szeretnének erről összefüggően, figyelmet megragadóan olvasni.

Az írót ezeken a felületeken tudjátok elérni:

Moly.hu

Facebook

Ha kedvet kaptatok hozzá, itt tudjátok megvenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük